Logo Noorderinzicht online marketing

Case: Mijn-scooterhelm.nl

Een jong bedrijf dat ons de uitdaging toevertrouwde: het verhogen van het aantal relevante website bezoekers, verkopen en omzet via de website.

De uitdaging

Voor Mijnscooterhelm.nl stond er een mooie uitdaging, het verhogen van het aantal relevante website bezoekers, verkopen en omzet via de website.

Het jonge bedrijf, opgericht in 2021, was al goed bezig geweest met het verzamelen van data via Google Analytics. Toch was het verzamelen van waardevolle data één van de uitdagingen. Dit moest ons helpen te leren van de data én hierop te sturen om klanten en website bezoekers nóg beter te helpen.

Daarom was het belangrijk dat Google Analytics 4 én de e-commerce tracking helemaal goed werd ingesteld.

De oplossing

Direct zijn we gericht gestart met een zoek- én shopping campagne in zoekmachines zoals Google. Dit hebben we gedaan met zo weinig mogelijk aannames en onderbuik gevoel uit de geringe data. We hebben ons direct gericht op een mooie brede zoekcampagne. Deze was gericht op mensen die graag een scooterhelm wilden kopen. Hier kozen wij voor zo relevant mogelijk verkeer vanuit de nummer 1 zoekmachine wereldwijd: Google.

Daarnaast hebben we de tracking in Google Analytics 4 (GA4) direct correct ingesteld. Inclusief e-commerce tracking. Dit hebben we gedaan door middel van Google Tag Manager (GTM) door middel van de benodigde datalayers.

Opdrachtgever
Mijnscooterhelm.nl
Branche
Scooterhelmen
Diensten
Google Ads
Google Shopping Ads
Google Analytics 4
E-commerce tracking
Google Tag Manager
"Erg blij met de hulp van Noorderinzicht. Gekozen voor een SEA-pakket, daarnaast nog ook hulp gekregen met andere onderdelen. Kortom heel erg tevreden met de samenwerking!"

Het resultaat

De eerste dag dat we de Google Shopping Ads live hadden staan kwam er een berichtje: "De eerste bestelling is binnen!". En hoewel dat altijd mooi is, blijven we scherp op de campagnes om te voorkomen dat dit een eenmalige verkoop was.

Maar niks was minder waar, want de verkopen bleven binnen komen. Weer een prachtig succes!

Een paar weken later stond Noah, eigenaar van Mijnscooterhelm.nl, in der krant met de resultaten van zijn bedrijf (zie afbeelding, bron: Leeuwarder Courant). De aanleiding hiervoor was de helmplicht die geldt vanaf 1 januari 2023. Een mooi meegenomen ontwikkeling natuurlijk.

Resultaat
134
%
Meer website bezoekers
195
%
Stijging in opbrengst
266
%
Meer verkopen

Een succesje is altijd leuk, maar we blijven samen met Mijnscooterhelm.nl iedere dag scherp op de resultaten van zijn webshop. Mijnscooterhelm.nl heeft een hoge ambitie en wil graag doorgroeien. Daar dragen wij maar al te graag ons steentje aan bij!

Bekijk resultaat

Wil je dus een geschikte scooterhelm kopen? Bij Mijnscooterhelm.nl kun je voor allerlei hoge kwaliteit scooterhelmen terecht. Dit jonge bedrijf heeft een uitgebreid aanbod van ECE gekeurde helmen. Zeker handig in 2023, wanneer je aan de helmplicht moet voldoen. Wil je dus zeker zijn van een gespecialiseerde webshop op het gebied van scooterhelmen? Ga dan naar Mijnscooterhelm.nl.

Onze services

 Bereik structureel je doelgroep met je website. Ben jij klaar om te groeien?
Neem contact op
poop