LWD Basket

  • 0

    Één doel: een topsport waardig webdesign

  • 0

    Pagina's op maat ontworpen

Met een sporttas vol creativiteit ontwikkelden wij een webdesign van topsportniveau voor LWD Basket, nieuwkomer in de Nederlandse BNXT-league. 
Branche
  • Basketbal, topsport organisatie.

Diensten
  • Webdesign,

De uitdaging

Voor LWD Basket mochten wij het webdesign vormgeven. 

Een prachtige opdracht, zeker omdat LWD Basket Friesland het Nederlands topbasketbal vertegenwoordigt! Een jonge club uit Leeuwarden, die weer ‘vanaf nul’ diende te beginnen. Desalniettemin wil de topclub uit Leeuwarden zeer ambitieus mee gaan doen in de BNXT-league, het hoogste basketbalniveau in de Benelux.

Bij Noorderinzicht worden wij blij van dit soort uitdagingen. “Dit soort uitdagingen en ambities passen bij ons als bedrijf. Dit maakt dat wij extra goed kunnen meehelpen, júíst in de beginfase”, aldus Nathan. 

Het resultaat

Uniek aan deze opdracht was het feit dat de club letterlijk vanaf nul moest beginnen. Er was nog geen huisstijl ontwikkeld, er was enkel een beeldmerk ontwikkeld.

Met deze uitdagingen in de sporttas ging het design team van Noorderinzicht aan de slag en zijn er maar liefst 7 pagina’s vormgegeven op basis van het aangeleverde wireframe. 

Hierbij werd veel aandacht gestoken in het luisteren naar de wensen en behoeften van de klant, maar werd ook de doelgroep niet vergeten. Hierin werd intensief gewerkt aan het vergelijken van benchmarks en het doen van doelgroeponderzoek.

Uiteindelijk zijn de elementen tot in detail uitgewerkt. Denk aan lettertypes, kleurverlopen, rondingen en contouren. Deze zijn tot dusverre in detail aangeleverd, dat deze een basis kunnen vormen voor toekomstige uitingen. Bijvoorbeeld voor social media uitingen, visitekaartjes maar ook zeker voor de offline ervaring.

De kers op de taart zijn de laatste feedbackpunten, details en fine tuning mogelijkheden. Daar lopen wij bij Noorderinzicht niet voor weg. Daarin kwamen de topsportmentaliteit van alle 3 partijen weer bij elkaar voor het ultieme resultaat.  

Het resultaat: tevreden gezichten. En dat is toch het allermooiste, iets waar wij tenslotte dagelijks ons bed voor uitkomen; om klanten blij te maken met mooie webdesigns. 

Daarbij vertrouwen wij erop dat de website bijdraagt aan het enthousiasmeren van mensen om de wedstrijden van LWD Basket te bezoeken. En ook om zich verbonden te voelen met de club, de spelers en sponsoren. Het bijdragen aan de fanbase van topsport basketbal in Friesland.

“Wij vonden het webdesign fantastisch. En waren er eigenlijk direct verliefd op.”

Team
LWD Basket

Benieuwd wat wij voor jouw webdesign kunnen betekenen?

Wij helpen je graag met vormgeven van een doeltreffend webdesign. Plan een vrijblijvende kennismaking in.
Contact opnemen