Gebruikerservaring (UX) op je website

Zorg voor een toegankelijke gebruikerservaring voor iedereen die past bij jouw doelgroep. Voorkom dat mensen afhaken, draag je verhaal beter uit en profiteer van hogere klantbetrokkenheid, loyaliteit en conversie.

Een toeganklijkere ervaring voor alle potentiële klanten

Waarom een user experience designer? 

Op visite komen bij een vriend of kennis, ontvangen worden met een warme glimlach, een fijne sta- of zitplek toegewezen krijgen en de geur van versgemalen koffie. Het gevoel van ergens ‘thuis komen’

Dit gevoel van thuiskomen is wat mensen ervaren op een website met een goede UX (user experience). Het maakt je website aangenaam en gemakkelijk te gebruiken, zodat jouw bezoekers zich direct op hun gemak voelen.

Een goed ontworpen UX zorgt voor een hogere klanttevredenheid, betrokkenheid en klantloyaliteit. Dit zorgt vervolgens voor een betere merkbekendheid en meer mond-tot-mond reclame.

Bedrijven die je voor gingen met UX design

Navigeer naar resultaat, van klik tot klant.

Voordelen UX design

Jouw website gebruiksvriendelijke voor ALLE potentiële klanten.

Verhoog gebruikersgeluk

Betrek gebruikers in jouw verhaal en krijg de kans om je merkverhaal, missie en visie te delen op je website.

Datagedreven beslissingen

Door geavanceerde analytics en a/b testing. Geen giswerk, maar puur feitelijke inzichten.

Toegankelijk voor iedereen

Een digitale gebruikerservaring waarin iedereen de kans krijgt om mee te doen, ongeacht leesniveau of eventuele beperkingen. Het conversieverhogende aspect krijg je er gratis bij.

Meer betrokkenheid en interactie

Door een succesvolle UX brengen bezoekers langere tijd door op jouw website en is de kans groter dat ze tot actie overgaan.

Mobiel vriendelijker

Door onze responsieve aanpak met aandacht voor alle apparaten (en dat zijn er nog al wat tegenwoordig).

Positief voor conversie ratio

Meer conversie (CRO) door functioneel ontwerp en door positieve beinvloeding in SEO.

Wat klanten zeggen over ons

Wij hebben als bedrijf nooit samengewerkt met Noorderinzicht, maar dit is uitsluitend aan hun professionaliteit te danken. Ze gaan niet zomaar met iemand in zee. Alles werd goed overwogen. Er was omwille van technische redenen geen match met ons. Bedankt jongens, en wie weet tot later wanneer de sterren gunstiger staan :-)
"Noorderinzicht heeft ons op een fantastische wijze geholpen! We hadden de wens om 3 aparte organisaties samen te voegen onder 1 logo en huisstijl en daarin heeft Noorderinzicht alles voor ons geregeld. Na één inventariserend gesprek zijn ze aan de slag gegaan om een logo en huisstijl te ontwerpen en bij de presentatie was het direct raak! Ongelooflijk knap hoe ze vanuit een gesprek op de juiste manier zoiets weten neer te zetten. Daar laten ze het niet bij, ze zijn daarna ook verder alles voor ons ontworpen op het gebied van website, briefpapier, visitiekaartjes, bestickeringen van auto's e.d.Wij zijn echt ontzettend tevreden over Noorderzicht en het is absoluut aan te raden!"
De mannen van noorderinzicht hebben de websites voor mijn bedrijf gemaakt, meerdanmeubels.nl en rekenkast.nl, zeer tevreden, korte lijntjes en goed werk geleverd!
Klantvriendelijk en zeer professionele dienstverlening met aandacht voor de klant. Een zeer prettige ervaring met de hulp van Noorderinzicht mijn website een boost gegeven. Resultaat meer verkoop via online marketing en vindbaarheid via google advertenties.
Noorderinzicht is heel allround. Ze hebben veel kennis over online marketing, SEO en SEA, het bouwen van een website en het maken van een mooie huisstijl. Ze zijn mijn steun en toeverlaat als het gaat om Wordpress, WooCommerce en Adwords. Ze hebben altijd een oplossing en ze zijn erg servicegericht. Ze zijn heel snel in hun reacties dus ik zit nooit lang met mijn handen in mijn haar :-).

Top UX frustraties in 2023 

Veel bedrijven denken dat dit best meevalt en dat bezoekers automatisch hun weg wel vinden. Toch zijn er vele frustraties die op dagelijkse basis worden ervaren waardoor mensen permanent afhaken van een website. hier de top 4 uit recent onderzoek (Bron: Clutch.co):

 • Pagina komt niet betrouwbaar over – 63%
 • Trage laadsnelheid – 52%
 • Pop-up formulieren – 51%
 • Irrelevante content – 50%

Met een UX optimalisatie scan leg je al deze problemen in één keer bloot. En met de visuele uitwerking heb je direct concrete handvatten om het op te lossen!

Zo biedt je de gebruikerservaring (UX) waar mensen ‘blij’ van worden!

 

Ons werk

 • Wandtegelstickers

  Een frisse en laagdrempelige webshop met een luxe tint. En uiteraard ‘Goed Gevonden’ worden via de zoekmachines.

  Bekijk case

 • Easie.nl

  Duurzame resultaten behalen met een effectieve SEA en SEO strategie voor Easie.nl Relatiegeschenken.

  Bekijk case

UX Design Pakketten

Bij Noorderinzicht geloven we niet in dure, maar kosteneffectieve UX.

Wireframe (UX) Compleet

Voor kleine en grote bedrijven

275

00

Vanaf prijs

Functioneel ontwerp

Interactief klikmodel

Inclusief presentatie met uitleg

Onbeperkt aantal revisies

Ook voor webbureaus

Optionele extra's

UI Webdesign op basis van huisstijl en wireframe

Zowel één als meerdere pagina’s mogelijk

Sparringsmogelijkheden met interne team (voor grotere bedrijven)

Offerte

UX Optimalisatie Pro

Voor kleine en grote bedrijven

275

00

Vanaf prijs

Zowel één als meerdere pagina’s mogelijk

Optimalisatie document met praktische UX bevindingen, uitleg en tips.

Optionele extra's

Uitgewerkte visuele UI ontwerpen

Zowel één als meerdere pagina’s mogelijk

Offerte

Veelgestelde vragen

Wat doet een UX-specialist?

Een UX-specialist zorgt ervoor dat jouw website makkelijk en fijn is om te gebruiken voor je klanten. Hij probeert te begrijpen wat je klanten nodig hebben en hoe ze denken, en passen deze kennis toe om je website of app zo te ontwerpen dat klanten precies vinden wat ze zoeken.

Wat houdt UX in?

UX staat voor 'User Experience', of 'gebruikerservaring' in het Nederlands. Het gaat om hoe jouw klanten een bezoek aan de website ervaren. Een goede UX zorgt ervoor dat je klanten tevreden zijn met hun ervaring. Een klant kan gemakkelijk de weg vinden op de website en heeft sneller de neiging om vaker terug te komen.

Wat is het verschil tussen UX en UI?

UX gaat over de ervaring van de gebruiker (- of jouw website of app makkelijk en prettig is om te gebruiken.) Hoe de gebruiker zich gedraagt op de website en of alles gemakkelijk te vinden en duidelijk is. De locatie van menu’s en knoppen zijn bijvoorbeeld belangrijk om goed te hebben voor een goede ervaring.UI, of 'User Interface', gaat over de vormgeving van bijvoorbeeld de menu’s en knoppen. Ofwel, de kleuren, de vormen van de knoppen, de plaatsing van de menu's, enzovoort.

Is UX de investering waard voor een MKB bedrijf?

Absoluut. Veel te weinig MKB bedrijven zijn hier nog mee bezig, dus hier liggen gigantische kansen. Zij laten ‘gewoon even een website bouwen’ maar vergeten de bezoeker erin mee te nemen.Een goede UX zorgt ervoor dat je klanten tevreden zijn, en tevreden klanten kopen sneller en komen gemiddeld vaker terug. Het kan ook helpen om problemen op te lossen voordat ze er zijn, door bijvoorbeeld te voorkomen dat klanten vastlopen of gefrustreerd raken. Het kan wat tijd en geld kosten om het goed te doen, maar op de lange termijn kan het je bedrijf op een gezonde manier helpen groeien.

Wat is een UX wireframe en waarom heb ik het nodig?

Een UX wireframe is een functionele blauwdruk van je website. Het helpt je om een duidelijk plan te hebben over de opbouw en functionaliteiten, wat efficiënt is en fouten voorkomt.

Kan ik niet gewoon beginnen met het bouwen van een website zonder wireframe?

Je kunt beginnen zonder wireframe, maar je mist dan structuur en duidelijkheid. Dit kan op termijn tijd en geld kosten en zelfs leiden tot een niet-effectieve website.

Is een UX wireframe ook belangrijk voor de toegankelijkheid van mijn website?

Ja, met een goed wireframe zorg je dat je site toegankelijk is voor iedereen, ongeacht beperkingen.

Daarnaast is onze aanpak responsief en zorgen we er voor dat de toegankelijkheid op elk apparaat goed verloopt.

Hoe kan een UX wireframe invloed hebben op mijn conversieratio?

Een goed ontworpen wireframe draagt bij aan een functioneel en gebruiksvriendelijk design, wat de kans op conversies verhoogt.

Daarnaast kan een goed doordacht wireframe de SEO van je website positief beinvloeden. Zelfs 20% volgens Semrush. Dit heeft uiteindelijk ook weer positieve invloed op de conversieratio.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen in UX design?

Misschien twijfel je nog of UX design (optimalisatie) iets voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder.

Contact opnemen