Google Analytics 4 (GA4)

Voorkom dat je roerloos vaart in de zee van data en analytics in je bedrijf: Breng je website gegevens naadloos in kaart op een privacyvriendelijke wijze.

Waarom roerloos sturen? Neem zekere keuzes en meet je voortgang.

Jouw websitegegevens in zicht.
Weet wat er vandaag gebeurt op je website.
Gebeurtenissen meten
Track de belangrijkste website gebeurtenissen, van klik tot aankoop!
Privacy vriendelijk
Respecteer de privacy van gebruikers en voldoe aan de gewenste privacy regels en AVG.
Cross-platform tracking
Organiseer websitebezoeken via verschillende apparaten op één plek.
Data is geld waard
Door het vroegtijdig herkennen van bepaald gebruikersgedrag bespaar je kosten op termijn.
Voorspellende analyses
Ontdek als eerste de kansen door voorspellende trends en ontwikkelingen via machine learning.
Starten met GA4

Bedrijven die je voor gingen

Waarom GA4 (Google Analytics 4) instellen?

Als je met je bedrijf ergens naartoe werkt is het van belang om inzicht te hebben in waar je staat, waar je naartoe wilt en hoe je daar komt. 

Toch ‘dobberen’ nog veel bedrijven rond in de oceaan van data en analytics. Ze sturen zonder kompas (lees: data) en hebben geen inzicht in hoe ze kunnen sturen richting de toekomst.

Met Google Analytics 4 (GA4) krijg je inzicht in waar je staat en waar je naartoe gaat. Welke obstakels er nog in de weg staan om daar te komen en welke kansen er liggen in de markt.

Bovendien is Google Analytics 4 gratis in gebruik. Ook het instellen ervan is met de juiste handvatten absoluut geen hogere wiskunde. 

Meet dus vanaf nu de belangrijkste zaken op je website en voorkom dat je zonder kompas ronddobbert in de zee van data en analytics. 

Voorkom dat je het overzicht kwijtraakt in de zee van data en analytics: laat Google Analytics fungeren als kompas.

Meer inzicht dankzij Analytics

Inzicht in je klanten 
Ontdek hoe de ideale klant zich gedraagt op jouw website en stem je website (en je aanbod) hier nog beter op af!

Privacy proof
Profiteer van privacyvriendelijke tracking, het anonimiseren van IP adressen van gebruikers en het verwijderen van gebruikersdata.

Anticiperen op trends
Ontdek wat er populair wordt onder je doelgroep en laat geen ontwikkeling meer onopgemerkt

Foutloze website ervaring
Ontdek waar fouten en irritatie bij gebuikers vandaan komen en hoe je deze oplost.

Meet je successen
Bekijk in één oogopslag wat je marketinginspanningen hebben opgeleverd.

Contact

Wat klanten zeggen over ons

Wij hebben als bedrijf nooit samengewerkt met Noorderinzicht, maar dit is uitsluitend aan hun professionaliteit te danken. Ze gaan niet zomaar met iemand in zee. Alles werd goed overwogen. Er was omwille van technische redenen geen match met ons. Bedankt jongens, en wie weet tot later wanneer de sterren gunstiger staan :-)
De mannen van noorderinzicht hebben de websites voor mijn bedrijf gemaakt, meerdanmeubels.nl en rekenkast.nl, zeer tevreden, korte lijntjes en goed werk geleverd!
Noorderinzicht is heel allround. Ze hebben veel kennis over online marketing, SEO en SEA, het bouwen van een website en het maken van een mooie huisstijl. Ze zijn mijn steun en toeverlaat als het gaat om Wordpress, WooCommerce en Adwords. Ze hebben altijd een oplossing en ze zijn erg servicegericht. Ze zijn heel snel in hun reacties dus ik zit nooit lang met mijn handen in mijn haar :-).
"Noorderinzicht heeft ons op een fantastische wijze geholpen! We hadden de wens om 3 aparte organisaties samen te voegen onder 1 logo en huisstijl en daarin heeft Noorderinzicht alles voor ons geregeld. Na één inventariserend gesprek zijn ze aan de slag gegaan om een logo en huisstijl te ontwerpen en bij de presentatie was het direct raak! Ongelooflijk knap hoe ze vanuit een gesprek op de juiste manier zoiets weten neer te zetten. Daar laten ze het niet bij, ze zijn daarna ook verder alles voor ons ontworpen op het gebied van website, briefpapier, visitiekaartjes, bestickeringen van auto's e.d.Wij zijn echt ontzettend tevreden over Noorderzicht en het is absoluut aan te raden!"
Klantvriendelijk en zeer professionele dienstverlening met aandacht voor de klant. Een zeer prettige ervaring met de hulp van Noorderinzicht mijn website een boost gegeven. Resultaat meer verkoop via online marketing en vindbaarheid via google advertenties.

Veelgestelde vragen

Hoe overstappen naar Google Analytics 4?

Het overstappen naar Google Analytics 4 kan gedaan worden door een nieuw GA4-property aan te maken naast je bestaande Universal Analytics-property. Op deze manier blijf je gegevens verzamelen in Universal Analytics, terwijl je begint met het verzamelen van nieuwe gegevens in GA4. Heb je geen Universal Analytics propert? Dan kun je gewoon een nieuwe GA4 property aanmaken.

Hoe weet ik of ik Google Analytics 4 heb?

Ga naar de Google Analytics website en log in. In de property-lijst, kijk of er een property met "(GA4)" in de naam aanwezig is. Als dat zo is, dan heb je al Google Analytics 4.

Hoe werkt Google Analytics 4?

Google Analytics 4 verzamelt gegevens van je website (of app) via een tracking code die je op je website plaatst. Het verzamelt gegevens zoals paginaweergaven, bezoekersgedrag, sessieduur, conversies en nog veel meer. Via dashboards en rapportages in GA4 kun je de verzamelde gegevens bekijken en analyseren. GA4 biedt ook machine learning-mogelijkheden om bijvoorbeeld toekomstige trends te voorspellen.

Hoe stel je Google Analytics in?

Bezoek de Google Analytics website en log in of maak een nieuw account aan. Vul de details in van de website die je wilt volgen en volg de stappen. Uiteindelijk krijg je een tracking ID en tracking code die je op je website kunt (laten) plaatsen. Plaats deze tracking code op elke pagina van je website die je wilt volgen. Kom je er niet uit? Stuur ons een bericht en we helpen je graag. Als je over een webbouwer beschikt dan kan deze je hierbij misschien ook helpen.

Is GA4 gratis?

Ja, Google Analytics 4 is gratis te gebruiken. Ook zijn er extra geen kosten of ‘addertjes onder het gras’ aan het gebruik van de basisfuncties. Voor geavanceerdere functionaliteiten en extreem grotere data volumes (vooral voor grotere organisaties) kun je ervoor kiezen om te upgraden naar Google Analytics 360, wat wel betaald is.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen in Data en Analytics?

Misschien twijfel je nog of Data en (Google) Analytics echt de oplossingen zijn voor je organisatie. Plan daarom gerust een vrijblijvende telefonische kennismaking in. Wij maken dit onderwerp, door sommige mensen toch wel als ‘saai’ bestempeld, graag bespreekbaar én behapbaar.

Contact