Google Ads Facturering Instellen

Waarschijnlijk heb je net een Google Ads account aangemaakt of aan laten maken door Noorderinzicht. Dan ben je bijna klaar om te starten! De laatste stap voor de livegang van je Google Ads campagnes is om de facturering van het account in te stellen.

Volg voor het instellen van de facturering van Google Ads de volgende stappen:

 1. Inloggen: Open Google Ads (https://ads.google.com/). Klik rechts bovenin op ‘inloggen’ en log in met het Google-account waarmee de campagne is gekoppeld.
  • Google-account: Heb je nog geen Google Account? Zie dan stap A t/m C op de volgende pagina in dit document.
 2. Ga naar betalingsoverzicht: Klik op het gereedschapsicoon met ‘Tools en instellingen’ en kies vervolgens onder ‘Facturering’ voor ‘Overzicht’.
 3. Ga naar betaalmethoden: Klik in het menu aan de linkerkant op ‘Betaalmethoden’.
 4. Betaalmethode toevoegen: Klik vervolgens op ‘Betaalmethode toevoegen’.
 5. Betalingsmiddel toevoegen: Vervolgens selecteer je de optie ‘Een bankrekening toevoegen’, ‘PayPal toevoegen’ of ‘Creditcard of betaalpas toevoegen’.
 6. Betalingsgegevens invullen: Vul de betalingsgegevens gegevens in en klik op ‘Opslaan’.
 7. Betalingsmethode verifiëren: De nieuwe betalingsmethode zal nu worden geverifieerd. Google stort binnen 3 tot 5 werkdagen een klein bedrag op de desbetreffende rekening (minder dan €1,-). Google doet dit om er zeker van te zijn dat de ingevulde gegevens bij jou horen.

Zodra het kleine bedrag door Google is gestort zoek op je rekening naar de betaling van Google. Ga vervolgens weer naar ‘Betaalmethoden’ en vul hier het exacte bedrag in van deze kleine storting. Indien het ingevulde bedrag overheen komt met de storting van Google, zal de betalingsmethode geverifieerd worden en is je account klaar voor gebruik.

Heb je nog geen Google account?

Google Account aanmaken:

 • 2. Kies voor “account maken”
 • 3. Maak je account aan. Indien je een account aan wilt maken met je huidige bedrijfsmail, kies dan voor “Mijn huidige e-mailadres gebruiken” en maak een account aan met dit e-mailadres.

Deze handleiding bewaren? Download hier de PDF versie van deze handleiding.