Meta-titel, meta-beschrijving en Focus Keyword

1. De Gutenberg-blokeditor

Om SEO-metatags toe te voegen met de Gutenberg Block-editor, open je eerst het bericht/ pagina waaraan je de SEO-metadata wilt toevoegen en klik je op het Rank Math-pictogram in de rechterbovenhoek van het WordPress-menu.

online marketing bureau friesland rankmath

2. Meta gegevens toevoegen in Gutenberg

Om metagegevens in de Gutenberg-editor toe te voegen, klikt u op Edit Snippet in het Rank Math General-tabblad, zoals hieronder weergegeven:

online marketing bureau friesland rankmath general

2.1 Meta titel toevoegen

Je  title-tag moet het primaire zoekwoord van de pagina bevatten. En nog beter; voeg ook een secundair zoekwoord toe als je daar te ruimte voor hebt.

Maar je eerste prioriteit blijft ervoor te zorgen dat mensen je titel gemakkelijk kunnen lezen en begrijpen. Je meta title titel mag nooit spamachtig of onbegrijpbaar klinken.

Ruimte over? Vermeld dan je merknaam achteraan om naamsbekendheid en herkenbaarheid te vergroten bij potentiële bezoekers, plaats je merknaam op dezelfde constante manier achteraan. Want ook al klikken ze wellicht (nog) niet op je snippet, je merknaam is dan wel constant in beeld.

2.2 Permalink instellen

Je permalink is een andere kans om je SEO een boost te geven. Probeer daarom de door jou gekozen paginatrefwoorden in je permalink te plaatsen.

Dit zorgt ervoor dat de permalink relevant is voor het paginaonderwerp en geeft je wat extra trefwoorddichtheid voor zoekmachines.

Gebruik koppeltekens in je links

Deze is eenvoudig te begrijpen. Goede permalinks zijn gedeeltelijk afhankelijk van de leesbaarheid, en een met meerdere woorden moet gemakkelijk te lezen zijn.

Scheid de woorden in je permalink daarom met een koppelteken, in plaats van ze samen te laten lopen. Gebruik bijvoorbeeld www.website.com/deze-publicatie in plaats van www.website.com/publicatie .

Dit maakt de permalink veel gemakkelijker te lezen voor menselijke gebruikers, en kan zoekmachines ook helpen de link te verwerken.

2.3 Meta beschrijving toevoegen

Relevante punten op een rij voor een goede meta omschrijving:

  • is een samenvatting van wat ik op jouw webpagina kan lezen
  • bevat -ondanks dat het geen invloed op SEO heeft- je belangrijkste zoekterm
  • is maximaal 190 leestekens lang (maar houd liever 120-160 leestekens aan)
  • prikkelt de lezer en:
  • zet aan tot actie; zorgt er dus voor dat mensen doorklikken
online marketing bureau friesland rankmath edit snippet

Sluit de Preview Snippet Editor en klik op de blauwe knop Publiceren om alle gegevens op te slaan.